پنج تغییر اساسی گوگل که آینده سئو را تحت تاثیر قرار میدهد
گوگل چند تغییر اساسی را ایجاد کرده که همهی آنها بخشی از یک استراتژی طولانیتر هستند و اجزای مختلفی دارند. گوگل تلاش میکند که افراد را از فعالیتهایی که صرفا معطوف به مفاهیم سئو هستند دور نگه داشته و به سوی رویکردهای استراتژیک هدایت نماید.
در اینجا نگاهی خواهیم داشت به چند تغییر اساسی و تاثیری که این تغییرات بر روی سئو خواهند داشت.
۱- ‘Not Provided’
گوگل از تاریخ ۲۳ سپتامبر به سمت ایجاد امنیت برای نتایج جستجو حرکت کرده است. این به این معنی است که ما به اطلاعات کلمات کلیدی از کاربرانی که از جستجوی گوگل به سایت ما وارد میشوند دسترسی نخواهیم داشت. از دست دادن اطلاعات کلمات کلیدی به چند دلیل ناراحتکننده است. یکی از دلایل از دست دادن یک ابزار با ارزش برای درک هدف و گرایش مشتریانی است که به سایت وارد میشوند تا بر آن اساس بتوان بهینهسازی نمود. از نظر تکنیکی به دست آوردن اطلاعات کلمات کلیدی مشکلتر شده است. هر چند که همچنان روشهایی وجود دارد اما این امر دیگر به سادگی گذشته نیست.
۲- رتبه ی صفحه از فوریه به روز رسانی نشده است
در گذشته، گوگل رتبه صفحات را به طور متوسط هر سه ماه یک بار بروزرسانی می کرد اما از فوریه بروزرسانی انجام نشده است. بنابراین حدود ۱۰ ماه از آخرین بروزرسانی گذشته است . به علاوه مت کات اعلام کرده است که رتبه صفحات امسال بروزرسانی نخواهد شد که شاید بتوان نتیجه گرفت که این فاکتور در حال حذف شدن است.
اگر گوگل این جریان داده را به طور کلی قطع نماید باید به جای آن بر معیارهای واقعیتر و بهتر تکیه کند که این بهتر از استفاده از فاکتور رتبه صفحه خواهد بود.
لازم به ذکر است که رتبه ی صحفه عددی بین صفر تا ده است که بر اساس فاکتورهای مختلفی از طریق گوگل محاسبه میشود. این فاکتور متفاوت از رتبهی یک سایت در موتورهای جستجو برای یک کلمهی کلیدی مفروض است. نباید این دو مفهوم را با یکدیگر اشتباه گرفت.
۳- آپدیت «هامینگبرد»
در سالروز تولد گوگل، آپدیت هامینگبرد از طرف گوگل اعلام شد که شامل المانهای مختلفی است، اما این بروزرسانی همانند آپدیت کافئین که قبل از آن اتفاق افتاد یک تغییر بستر اساسی محسوب میشود. گوگل قابلیتی ایجاد کرده است که به درک بسیار بهتر پرسوجوهای مکالمهای کمک میکند.
هامینگبرد بازی کلمات کلیدی را دچار تغییرات اساسی کرده است. تاثیرات این الگوریتم در دو یا چند سال آینده بسیار قابل توجه خواهد بود.
۴- +Google
+Google در تاریخ ۲۸ ژوان ۲۰۱۱ راهاندازی شد. اگرچه در ابتدا به نظر میرسید که این سرویس شروع کندی داشته است اما بحثهای بسیاری پیرامون رشد و توسعه ی سریع آن انجام شده است. این سرویس تاثیرات روشن و واضحی بر نتایج جستجو داشته است اعم از نشان دادن نتایج شخصیسازی شده. به علاوه پستهایی که افراد مختلف بر روی پروفایل +Google خود گذاشتهاند در نتایج جستجو لیست میشوند حتی زمانی که جستجو در حالت “incognito” انجام شود. این سرویس به عنوان یک شبکهی به اشتراکگذاری محتوا ایجاد شده است تا بتواند شناسهها و ارتباطات معنایی را ایجاد کند که این کار را به خوبی انجام میدهد.
۵- Authorship
این سرویس در تاریخ ۷ ژوان ۲۰۱۱ راه اندازی شد که در واقع بخشی از یک برنامهی بزرگتر است. گوگل از این سرویس به منظور ایجاد ارتباط میان محتوا و فردی که آن را نوشته است استفاده میکند. با گذشت زمان گوگل میتواند با استفاده از اطلاعات جمعآوری شده از این طریق پی ببرد که کدام نویسندگان مطالبی نوشتهاند که بسیار مورد توجه واقع شدهاند؛ به عنوان مثال به آنها لینک شده است، و یا بر روی شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شدهاند، و یا کامنت یا +۱ گرفتهاند، و در نتیجه به آن نویسندگان رتبهی بالاتری اختصاص میدهد. بنابراین میتوان گفت که در آینده گوگل از این فاکتور به عنوان یک سیگنال برای رتبهدهی استفاده خواهد کرد.
آیا الگوی خاصی وجود دارد؟
بله وجود دارد. اطلاعاتی که گوگل حذف کرده است در گذشته برای بهینهسازی سئو به صورت کاملا تاکتیکی مورد استفاده قرار میگرفت. مثلا اینکه چگونه میتوان رتبهی صفحهی بالاتری به دست آورد؟ برای کدام کلمات کلیدی باید بهینهسازی انجام شود. بنابراین حذف شدن این موارد باعث میشود که کمتر بر روی چنین اهدافی تمرکز شود. تمام این تغییرات افراد را هدایت میکنند به سمت تمرکز بر روی بالا بردن اعتبار خود، ارتباطات معنایی و همچنین تجربیات کاربران و این آن چیزی است که گوگل میخواهد اتفاق بیفتد. در حال حاضر تمرکز بایستی بر روی درک کاربران هدف باشد و همچنین تولید محتوای قوی، بالا بردن اعتبار و به وجود آوردن یک تجربهی عالی برای کاربرانی که به سایت شما می آیند. ایجاد یک معماری مناسب برای سایت به طوریکه موتورهای جستجو به راحتی بتوانند آن را درک کنند همچنان دارای اهمیت است. اما وسواسی که بر روی آیتمهای تاکتیکی مانند رتبهی صفحه و کلمات کلیدی وجود داشت در حال از بین رفتن است. گوگل عملکرد سرویسهای خود را تغییر میدهد و به دنبال راههایی برای بهدست آوردن سیگنالهای جدید است و تلاش میکند تا کاربران را به طور طبیعی به سمتی که میخواهد سوق دهد. اینها تنها تغییرات نیستند و باید انتظار تغییرات بیشتری را در آینده داشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.